Categorieën
leftcolumnNL

HELLO SIMONICE

De renovatiewerken ter waarde van een half miljard euro zijn afgerond, een hele opluchting. Het doorrijdend verkeer kan opnieuw veilig en netjes de stad in- en uit. Maar de laatste bovengrondse fase van de werken is nog niet van start gegaan: het aaneenlijmen van 2 Molenbeekse wijken en van Koekelberg aan haar park. Een groene corridor van welgeteld 1 kilometer lang, met start aan het vernieuwde Saincteletteplein aan het kanaal. Naast een tram- én buslijn en een fietsparcours, brengen afwisselend speel-, sport- en marktzones je tot bij ‘Destination Simonice’. Een multimodale toegangspoort en kwaliteitsvolle hangplek die naadloos overgaat in het Elisabethpark aan de voet van de basiliek. Een ontmoetingsplek voor de bewoners van 1080, 1081, 1083 en 1090. Niet langer versnipperd, maar united op een hoogvlakte.

Hier en daar een nooduitgang, d’accord, maar de tijd is rijp om Leopold te laten voor voor wat hij is. Bienvenue Anny en Simonice !

Caroline, Sint-Jans-Molenbeek