Categorieën
home1

BYE BYE LÉOPOLD DESTINATION SIMONIS

Manifest voor een laan op mensenmaat en in harmonie met de buurt

De weg die de basiliek verbindt met het centrum van Brussel is vandaag een grijze troosteloze asfaltvlakte. Terwijl er maar liefst een half miljard euro gepompt werd in de renovatie van de autotunnel diep onder de grond, blijft de Leopold II-laan zelf een verloren stuk stad, waar je passeert maar zelden halt houdt.

Dat kan beter. Veel beter … Beeld je eens in wat er allemaal mogelijk is in deze gigantische ruimte ter grootte van 10 voetbalvelden achter elkaar.

Wat als onze kinderen hier ongehinderd zouden kunnen ravotten? Wat als we in alle rust op een bankje  zouden kunnen babbelen met onze buren? Wat als wandelaars, fietsers, bussen, trams en auto’s evenwichtiger naast en door elkaar zouden kunnen bewegen? Wat als er een pak bomen zouden bijkomen? Wat als jongeren en ouderen, fauna en flora, marktjes en terrasjes zich hier allemaal thuis zouden voelen? 

Wat als … (vul gerust zelf aan). 

De ondertekenaars van dit manifest roepen de overheid op om de Leopold II-laan helemaal te hertekenen en om de ouderwetse laan op die manier eindelijk de 21ste eeuw binnen te loodsen. De ondertekenaars vragen een laan op mensenmaat, in harmonie – én in overleg – met de buurt. 

https://iluminanceskinclinic.com/index.php/peeling/